Ieder jaar organiseren wij één van de meest populaire foto excursies van het Noorden; de Fotosafari. Op zaterdag 15 juni 2019 vond alweer de 7de editie plaats van dit jaarlijkse evenement. Net als voorgaande keren was ook deze fotosafari ver van tevoren helemaal volgeboekt. Onder begeleiding van vier professionele fotografen en een objectievenspecialist van Sigma® gingen maar liefst 20 fotografen aan de slag in buitendijks natuurgebied Noarderleech. Hier werden gedurende de hele dag workshops georganiseerd op het gebied van macro-, landschaps- en portretfotografie en digitale fotobewerking. En, zonder model natuurlijk geen portretfotografie dus is er voor deze dag speciaal een professioneel fotomodel ingehuurd.

Dat het weer ‘s ochtends regenachtig was heeft de pret zeker niet mogen drukken. Van tevoren waren er diverse ruimtes afgehuurd zodat deelnemers ook binnen het maximale uit deze dag konden halen. In de ochtend vonden alle workshops binnen plaats. Zodra de zon tevoorschijn kwam zijn alle workshops naar buiten verhuisd en hebben deelnemers hier de excursie voort kunnen zetten. Daarbij werden er ook rondritten verzorgd door het gebied en konden er foto’s geschoten worden vanaf o.a. uitkijktorens. Het resultaat: een gevarieerd aanbod aan foto’s van zowel binnen als buiten en veel mogelijkheden om te experimenteren met verschillende composities, perspectieven en licht.

En de deelnemers? Die waren zeer te spreken over deze dag. “De fotosafari is naast een ontzettend gezellige dag voor mij dé manier om me te ontwikkelen op fotografiegebied. Op een dag als deze krijg je niet alleen waardevolle input van instructeurs, maar kun je ook met andere deelnemers kennis en ervaring uitwisselen. Zo krijg je soms een hele andere kijk op fotograferen en dat is heel waardevol.” laat één van de enthousiaste deelnemers weten.

De geheel verzorgde dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue. Zo werd de dag nog even nabesproken, de laatste tips en tricks uitgewisseld en werden er al ideeën geopperd voor volgend jaar. We hebben inmiddels al leuke ideeën voor de volgende editie maar dat houden we nog even als verassing. Wij kijken in ieder geval terug op een geslaagde dag en hebben weer zin in volgend jaar. Tot dan!